follower

Thursday, October 21, 2010

cinta pada cita-cita

sedey jugak bila apa yg kite cita2kan xkesampaian..hemm..tp i2 lah hakikatnye.xsmestinya apa y kita idamkn n impikn kite akn dpt....mcm 2 jgaklah dgn apa y kite rncg...xsmestinye ape y drncg akn mnjd nyata..'kite hanye merncg tuhan y tentukn..' slalu je kite dgr ayt nih..tp xtau nape wlaupun tau sume 2 but still mcm xleh time kenyataan je..but somtime je lah..now, memegang status sbg teacher trainer..hemm bebape thn je agih tlinge ni akn dgr pgiln cikgu..ntah mcm mane bleh plak plih kerjaya ni..tp mungkin 2 sume takdir.Allah da tentukn sgalanye...
mule2 msuk kt cni (mktb), ase segn gak ngn mmbr2 n ckgu2 skul dulu.ye ah ckgu2 kate wat letih je strugle kt mrsm but las2 just kt mktb ngn major bm n minor pj+psv..wlupn plhn ke mktb ni adlh plhn sdiri.. but prasaan segan+malu+seddey bcampur adik...xtau nape..bukn x bersyukur dgn apa y ada tp i2lah hakikt y drasai...
alhamdulillah...hmpr 2 thn stengah d cni, semua prasaan td btkar..pkrn mule bfikrn dgn +ve...blajar d cni lbh bnyk faedah dr blaja d u...(pndgn sdiri ni, y xstuju jgn mrh..hihi..)mane xnye, kat cni sume kite jg..dr aspk displn,penampilan n mcm2 la..bab2 blaja 2 sah2 la dtitkbrtkn..name agih nk jd cikgu kn..hemm..
bila pk2 blik sgt bersyukur dtakdirkn berada di cni (IPGKTI)..kat cni lah bnyk bnda tlah mengubh hdup ni..keyakinn dr lbh tgi....lgpun dok kt mktb ni dpt elak dr dari bgaul dgn student y kite xtau mcm mane kt u 2..mklumlah, universiti..sape2 pon blh msuk...nak2 skang ni mcm2 course ade...xpyh dpt result tgi2 pon leh je msuk u,,,lg2 y berduit..so prangai pon mcm2 la kan.. berbnding kt mktb ni kbykkn nye mmg y brcite2 untk jd cikgu..xdnafikn ada je msk dgn paksa rela,, but bile da dok cni budaya n perskitrn 2 sgt mmbntu mngubh semua plajar...
berbalik pada CINTA pada CITA-CITA....skrg CINTA pd kerjaya sbg GURU mula berputik.wlupun msh d prgkt awl2 but ok lah kan...family n kwn2 lame pon ada y da mule tgor, ada sdikit sbnyk prubhn dlm dr ini..alhmdulillah..i2 y dnamakan CINTA pd CITA-CITA..
sbenanya kite xperlu memaksa dr kite untk cinta pada sesuatu pkara itu..apa y perlu hanyalah blajar untuk mendekatinya...insyAllah sdikit demi sedkit lama klamaan CINTA akan berputik.. ini sume bdsrkn penglmn la..dulu cita-cita nk jd akauntan, maklum lah amik akaun.huhu..bile msuk mktb rase sedey sbb xdpt teruskn impian sbenr.tp i2 xmenjd pghalang untk jatuh CINTA pada CITA-CITA y br n sterusnya..
and nowwwww,, CINTA ku pdmu CITA-CITA ku..GURU..
moga tercapai hendaknya..aminnnn.

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...