follower

Monday, February 20, 2012

sakit!

as salam... 
enjoy cite tika k...........♥

ceritenye begini,,
eh eh tetibe masuk-masuk nak bercerite.haha..
cenggini haaa..
minggu lepas tika kene demam panas + severe tonsil..
minatang ape tuh?
tah ler ek betul x ejaan nye tuh.
huhu.
da tertulis cenggitu lam mc ari tuh.
ce korang bukak mulut depan cermin.
tengok kat sbelah anak tekak tuh.
ade macam daging sikit kan.
 haaaa..
bahagian tu la kot yang bile kite sakit or luke owang kate tonsil tonsil tuh.
sakit derrrr..
tak leh nak gitau cam ne rasenye.
nak nelan air liur ta boleh,
nak bukak mulut nak bercakap sakit,
nak makan,,huh..
tok sah cakap la bab makan,
empat ari tika rase cam puase.
air pon lau minum setegok masuk setitik due.
memang sekse.
ahhh..malas cite panjang,
bace kat bawah ni..kronologi siap tika bagi korang tengok,haha..

ISNIN(15/2/2012) : start panas panas badan,,tekak mule rase tak sedap, nak telan air liur mule rase    sakit,,nafas pon rase macam panas je kua kot hidung nih..makan pon ngan keadaan pakse masuk tekak daa.
SELASA(16/2/2012) :  kul 3 pagi da sedar sekali, g toilet gosok gigi,sebab sakit sangat gusi kat bahagian garham,ingat gigi blubang.so g gosok gigi la. kul 4 pagi sedar plak, badan panas sangat,kaki sejuk..sebab terlalu panas kat kepala g amik air satu gayung letak sebelah bantal n letak atas pale dua minit sekali kot.cam tu la lebih kurang..tak larat renjis air, letak towel basah atas kepala..bangun pagi-pagi, menguap pon sakit.(besa la bangun pagi kan kite menguap dulu cam lam drama slaluu tuh.haha)..terus gi toilet gosok gigi lagi,kumur-kumur mulut,,rase badan sangat lemah n sms member xdapat gi kelas ari tuh.petang kul 2 incik tunang datangg n bawa g klinik. dok kate "your tonsil very2 bad lah..bdn pon sangat panas,i bagi u 2 botol air ea."oh no..saye tak merelakan itu. saya minta mc lebih sebab katenye lau tak masukkan air lambat la sembuh.so berholiday la tika selama 4 ari.
RABU-SABTU : demam da mula ok, tapi tekak ni masih same.ubat da habis ditelan..uishhh,,degil betul kuman kat tekak ni,,nak tak nak terpakse kuatkan diri sebab kena prepare, ahad tuh nak kene present untuk satu batch.

sampai ke ari ni, da seminggu da la kire, tekak ni belum pulih lagi,
kate klasmate saye, bende ni kalau teruk mungkin kene operate buang,
macam die dulu-dulu..
hoihoihoiiiiii.
tatot gue mendengarnya, 
make bertekad la tika hari ini untuk menjage menu yang dimakan setiap hari,
terutama air.
kurangkan air berais,
banyakkan minum air suam,
sampai ari ni, 
bubur je makanan yang tika makan every day.
bubur da la mahai..
bankrup gue.
huhu.

ape pon pesanannye kat sini,
untuk korang yang membace ni,
yang gemar sangat minuman berais,
kurangkan lah tabiat itu.
haha tabiat kot.
 terutama lagi yang bakal menjadi gurulah kan.
suare tuh aset penting kite.
tanpe suare xberkerja la kite.
memandangkan praktikal yang akan kunjung tibe,,
tika kene gi sospital lagi untuk pemeriksaan selanjutnya.
bukan ape,
isau kalau-kalau bende ni jadi lagi,
rosak bahagian tekak ke hape, 
macam mane nak ngajar,
tak pasal-pasal susah lecturer nkak observe nanti..
 k la,
nak g tengok puteri yang ditukar..
haha..
drama feveret kot..
sal ade nikita willy je pon..
cumil sangat die.macam saye.wekkk..haha..

p/s:
jage kesihatan kite bersame..
haha,da macam pesanan kementerian kesihatan malaysia dah.
peaceeee!
 

1 comment:

  1. Hidup lebih ceria dengan Perap Cenderawaseh..rahsia hilang segala sakit dan tingkat ketrampilan dengan khasiat alam semulajadi nano mikrofungus dan tumbuhan

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...