follower

Sunday, July 1, 2012

operate..

as salam and welcome..♥

29.6.2012,
my  fiance call cakap dia kat hospital pakar puteri.
serius sangat terkeje,
 masa mula-mula angkat fon tuh.
bila dia kata nak kena operate.
tika dalam kepala.
Ya Allah dugaan apa pulak kali ni.
lekas-lekas tika istigfar.
dapat call masa tuh lebih kurang jam 
8.05pm.
then,
terus gerak ke terminal larkin,
ambil cab,
trus ke hospital tu.
sampai ja kat bilik tunang tika kene tahan,
621 c, 
doktor tengah check perut die.
then,
doktor kata, dah boleh tukar baju,
kene jalankan operation sekarang jugak.
kate doktor,
appendiks tol ke  ejaan tuh? dah pecah.
sama ada cuci atau buang,
yang tu tika lupa tanya.
masa tu tak paham ape pon tentang sakit ni.
tika tunggu dekat 2jam,
dah siap operate,
din masih tak sedar kesan ubat bius.
alhamdulillah,
30 minit lepas tu dia mula buka mata,
then,
cakap sakit-sakit plak kat bahagian operate tuh.
gelabah la tika.
tak pernah alami kan bende macam ni,
da la jaga sorang-sorang.
memang tak tidur semalaman.
sebab din tak leh tidur sakit dia kata.
sampai hampir subuh, 
dia tak tahan sangat,
tika panggil nurse mintak pain killer,
nurse bagi satu injection,
dia terus tertidur.
alhamdulillah,
lepas kelas tadi tika terus ke hospital balik.
tika tengok din mampu tersenyum.
so,
maksudnya dah mula ok skit kot.
yang kesian bila dia ngadu lapa,
dah 3 ari la masuk ari ni tambah air je.
makannye x.
sabar ye sayang..
seksi sikit yekkk..huhu
 ari ni,
dr pg sampai ke malam, 
ramai yang datang tengok die.
bila orang datang melawat,
macam sihat je tika tgk dia layan orang.
tapi bila semua dah balik,
macam sekarang ni,
dah mula la sakit-sakit balik.
aiiii,
awak ni sakit betul-betul ke nak manja-manja nih?
haha.
komfius saye..
huhu...
ape pon,
saya doakan awak cepat sembuh sayang..
........
 


 

2 comments:

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...