follower

Wednesday, January 19, 2011

dilema NEGARA..

salam buat kengkawan y sudi-sudi kan diri singgah dan membaca blog saye ni..hihi..sopan plak rasenye diri ku ini..hihi..tetibe je sopan..nape eh????hemmm..mungkin ni ada kene mengena dengan diri saya ari ni kot..kalau tak banyak sangat pon sikit sikit tu memang kompem-kompem la ada kena mengena dengan diri saya ni..ye la..sebab nak berPBS xlame lagi..so skit sebanyak nk kena gak blaja jd cikgu.ye la kan, nak kna control2 la sket kan time berdpn ngan guru besar..huhu.2 y sopan ni..hihihihipokrit..huhu.

dilema??ape y didilemakan sangat oleh tika ni ye..?ade ke pekataan didilemakan 2?lecturer ada ajar ke tak ah?haha..lantak la..aai kowang y bace ni phm k..senanye, saya dan 4 orang dak klas yang len d
a plan awai-awai nak berPBS di satu sekolah yang sama..almaklumlah, da 2 kali da saya ni berPBS seorang diri kan.. huisssssssshhhhhhhhh..lonely,,i'm so lonely.. nyanyi lam nada y sesangat la sedeyyyyyyy..hihihi.tetibe je ingt kat lagu akon ni..sunyi sepi je rase lau buat sorang ni..kalau masa pbs y mula2 dulu rasa macam tak cukup tangan je.nak buat tu nak buat ni..sampai kena tegur ngan cikgu kat sekolah tu kot..

cikgu asnim: tika, akak tgk dr pg smpai da nak blik asyik menuuuuuuuulis aje..ape y ko tulis dik..

ngan tersenyum sipu saya menjawab,,

tika: banyak kak kena buat..mungkin sebab kami xmcm bdk mktb dulu kot.kan da degree skrg ni...

macam tu la jawapan saya kat cikgu asnim tu..tapi kan, bila difikir balik cam belagak gile je jawapan aku tu kan.haha..padahal bukan ape pun kije nya masa berPBS ni..paham-paham je lah, bila da first time tu sume nak perfect.(padahal buat-buat rajin+ nerves + jaga nama my kazen y jugak cikgu kat sekolah tu.hahaha,terkantoi suddaaaaa..)

masuk PBS yang kedua, tika buat keputusan nk be
rPBS kt sekolah yang paling dekat dengan umah.kalau boleh nk buat dekat sekolah yang agak-agak buka je pintu langkah kaki kuar, boleh masuk pintu pagar sekolah..haha..lebihhhhh ah tu kan..hihi..tapi memang ni lah hakikatnye..mane tak nye, masa PBS tu dalam bulan puase,,,xtahan woooo kalau buat kat tempat owang..nak bangun sahur lagi nak buka puase lagi..suah2..nanti tak pasal2 susahkan kuarga orang plak kan..baik tak tika..hihi.. tapi kan, niat sebenarnye tika nak ambil peluang 2 berpuase + buka puase kt rumah..so buat la kat umah..boleh makan banyak2.kat umah owang malu kottttt..hohoho..skali lagi terkantoi suddddaaaa..

tapi kan, mase PBS kedua ni la rasa bosan yang teramat sang
at mula terasa..buat da sorang-sorang.dengan bulan puasenya..badan pun letih.pegi sekolah boleh kate dok aje lam bilik pemuliha tu.kadang-kadang ada la dua tiga owang dak pemulihan datang menziarahi saya.almaklumla diorang pk kita ni cikgu baru.so minat diorang untuk berkenalan dengan i yang muda remaja+ baik +cantik ni sangat tinggilah..haha..kepoyoan ku terselah di situ..tettttttttttttt..huhu


ni la saya..
i yang muda remaja+ baik +cantik.. haha

so start dr PBS ke2 ni la rasenya da serik tok bercinta
lagi..ehhhhh..hihi..silap.tika da serik nak buat PBS sowang-sowang lagi..sem ni ingat nak buat skali dengan 4 org lg kawan tika..tapi xleh plak..plg ramai pun 2 owang je 1 skolah.so untk settle kn mslh ni, kami pon berpakat la buat d 1 tmpt tp 2 skolah y berbeza...hem kat sini kita boleh lihat ye niat sebena guru pelatih skrang berPBS..adakah betul2 pergi dengan niat untuk memantau sekolah atau nak bersuke ria je sbenanye..hahaha...papepon ni sbenanye satu bonus la kan kpd kami semua y bergelar guru pelatih,owang kate sambil menyelam jgn lupe minum skli air tempat kita selam tu.. so,,kita enjoyyy!

p/s: saya mohon pihak HQ kalau ada yang terbaca jangan salah kan kami..=)..

setelah di bncangkan satu ari hari ni, kami rasa pilihan yang terbaik yang bolehkan saya n kengkawan dok satu tmpat n buat ramai2 adalah di putrajaya.ni kat putri eyrna.blogspot nye umah la..hihi..papepon harap2 plhan ni adalah plhan yang terbaik n dapatlah kami buat samasama setelah 3 tempat sebelum ni da kami fikir2kan untuk nk g.antara tempat 2 adlah kuala terengganu, pasir puteh, klang n sg petani..harap dpat la buat kt putrajaya ni amin....semoga dilema NEGARA ni settle la dgn plhan kami nk buat PBS kat putrajaya ni..

haaaaaaaaaaaa..lupe lak nk gtau nape tajuk entry tika ni dilema negara.hem sebab nye kami kan da discuss2 nk g buat PBS n kt
bbrapa tmpat y berbeza negeri dalam negara kita ni..so dilema NEGARA la..hahahahaha..xberkait lgsungkan..hihi.papepon,,bye2 n salam satu malaysia...(m0od 1 malaysia sbb blaja lam klas 1 malaysia skrg nih..wakawaka..=)))


ade wajah n ciri2 cikgu x????huhu



No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...