follower

Wednesday, February 23, 2011

bAcE sIfaT oWaNg mElAlUi tUliSaN???

ai u allll...

ni bila da x tido lagi masa ni,,
mata pon degil lak..
xmau tutup...
gatai punya mata...
mata oh mata,,
tolong ikot perangai tuan ang sket la...
mana ada gatai pon...
kahkahkah..
keperasanan termaksimum di sini...

alang-alang tak leh tido,
tika nak kongsi sesuatu yang tika bace baru je jap tadi...
pasai TULISAN...
kowang mesti penah dengarkan tentang kelebihan tulisan kita...
pernah tak ????
dengan tulisan, kita leh bace sifat seseorang tau..

ari tu ade lecturer seni tika gitau yang tanda tangan boleh menggambarkan sifat seseorang,,
tapi yang tika baca ni tentang tulisan.
dengan tulisan pon boleh menggambarkan sifat seseorang tuh..

ni tika copy paste dari blog ISTIMEWA UNTUKMU..
bes gak blog ni..
follow la kalian..(tetibe tlg promote..hiihii)


Rahsia Melalui Tulisan oleh Dr Fadzilah Kamsah

Pertama : Tekanan

i. Tekanan yang kuat
Seseorang yang menulis dengan kuat tekanannya sehingga berbekas di bahagian belakang kertas.
Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif

ii. Tekanan yang ringan
Seseorang yang menulis dengan lembut dan ringan dan tidak berbekas.
Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit

Kedua : Bentuk Tulisan

i. Tulisan yang bulat-bulat
Semua huruf ditulis dengan bulat
Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)

ii. Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leper
Tulisan yang angular dan sharp
Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri (otak logical)

Ketiga : Kecondongan

i. Condong ke kanan
Extrovert, suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka campur orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih
sayang, berani, pemurah

ii. Condong ke kiri
Introvert, suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih, keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka
campur orang

iii. Tegak
Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi tak cari kawan sebaliknya kawan cari dia, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan
tengah

iv. Campur-campur
Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)

Keempat : Kerapatan

i. Jarang-jarang
Tak suka campur orang, kurang mesra dan sedikit boros.

ii. Rapat-rapat
Suka campur orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut

Kelima : Pada huruf J, G, Y, Z

i. Ada ekor
a) Besar, panjang dan sempurna
Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang, pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan

b) Kecil, pendek dan tak sempurna
Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam diri

Keenam : Pada palang huruf kecil T (t)

i. Tinggi
Tahap aspirasi tinggi
ii. Rendah
Mudah berpuas hati, cita-cita rendah
iii. Tengah-tengah
Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana


so macam mane?
da dapat maklumat ni kan..
pasni leh la try tgk tol tak sifat korang dengan tulisan korang tuh..
tika pon tak try tgk agih ni..
nak cube gak pasni...
jom kita pakat try ea...

daadaa..diidii..duuduu..

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...