follower

Tuesday, July 12, 2011

please...help her..

as salam...
enjoy cite tika k...........♥

setiap kali kalau orang celebrate befday korang ape korang rase?????
HAPPY x???
mesti happy kan???:120:
mesti la hepi..
orang ingat kite kan...kannn..
:face2:
hari ni befday seorang daripada rakan sekelas tika..
NOR SHAFIRA namenye..
petang tadi,
tika dan rakan-rakan kelas celebrate her birthday..
tapi,,
tika tak tau ape perasaan die sekarang..:124:
semoga iera suke dengan apa yang kami semua buat hari ni,,

sebenarnye bukan ini yang tika nak kongsi dalam entry kali ni..
tika pon takot sebenarnye nak menulis entry ni..
tapi,,
tika harap sangat kalau iera tau,
iera takkan marahkan tika sebab tika buat entry pasal die..
sorry dear,,
tika just nak readers buat sumthing untuk kamu jugak..
sumthing yang boleh support awak..
sumthing yang boleh bagi semangat kat awak..
tika nak awak tau..
kami semua support awak sangat-sangat...


korang yang tak tau cerita pasal iera ni mesti pelik kan...
tengok pic ni dulu...

pic ni tika tangkap petang tadi..
iera yang tengah-tengah tu..
agak-agak korang ni kat mane??


perasan tak baju yang iera pakai ni??
yeppp...
baju hijau tu..
kat ne besa orang pakai baju ni???
da leh agak kan???

dia dalam wad sekarang..
tadi kami ramai-ramai celebrate her birthday dekat sane..

tika pon susah nak mulakan cite pasal ni..
hemmmmm..
sejujurnya tika leh kate iera seorang yang sangat kuat..
banyak dugaan dia terima sejak tika kenal dia..

rasanya dugaan kali ni adalah dugaan
yang paling berat yang pernah dia lalui..
for ur information guys,,
iera sekarang mengalami blood cancer @lymphoma..
stage 3..
so korang tau la kan macam mana beratnya dugaan dia hadapi sekarang ni..

ape je tika boleh tolong untuk kawan tika ni????
duit???
kija pon belum,,
boleh tolong setakat yang mampu ja..
darah???
tak tau darah tika sesuai tak dengan dia...
kalau stakat nak bagi derma kat hospital tambahkan balik darah yang da digunakan tu,,
bolehhlaahhhh...
tapi rasenye tu tak membantu iera pon...
:face32:

2 benda je yang tika rasa tika boleh buat untuk masa sekarang..
SOKONGAN dan DOA..
dengan sokongan,
tika boleh kuatkan semangat dia untuk lawan sakit tu..
selain tu DOA...
minta dengan tuhan banyak-banyak..
insyAllah..
dengan cara ni,
tika dapat bantu iera..

tika da tak tau nak cite ape lagi pasal ni..
satu je,
tika harap sangat readers same-same doakan kawan tika ni,,
cepat sembuh..
doa kalian mungkin selamatkan dia daripada segala derita yang dia alami sekarang..
amin...

kat bawah ni gambar-gambar yang tika tangkap petang tadi..


hadiah-hadiah dari kawan-kawan..
semoga boleh buatkan iera tersenyum dan lupekan sakitnye seketika..



kami dengan iera..
insyAllah kami akan selalu melawat u dear..


tika dengan iera...
dis flowers for u dear...:face51:
senyum-senyum macam ni selalu tau...
jangan sedih-sedih...
kami ada disisi kau..


iera..
di sebalik senyumannya,
kite tak tau ape yang die rase..
semoga senyuman ini akan sentiasa terukir di wajahnya....
SELAMAT HARI LAHIR IERA..
semoga kau dipanjangkan umur..
dimurahkan rezki..
kau kena kuat tau iera..
aku n kawan-kawan sentiasa ada di sisi kau..:face75:

commentp/s: same-same kita doakan rakan tika ni sihat cepat-cepat,,amin..
help her dear friends....just pray for her health..itu saja tika harapkan dari korang...
thanks kalian...



:120::face75::face2::124:comment:face32::face51:

15 comments:

  1. salam, k.tika.. thanks sbb sudi bkongsi cerita.. smoga k.iera cepat sembuh, sabar & tabah sentiasa.

    ReplyDelete
  2. Tabahnya Kak Iera kerana masih mampu mengukir senyuman...
    tapi kita semua tak tahu apakah maksud disebalik senyuman itu...

    Apa-apa pun Selamat Hari Lahir untuk Kak Iera,
    semoge cepat sembuh dan kembali ceria seperti sedia kala..

    InsyaAllah, dengan berbekalkan sokongan dan doa pasti Kak Iera dapat mengharungi dugaan yang berat ini dengan tabah!

    ReplyDelete
  3. wasalam...ye atiqah..terima kasih kembali sebab sudi baca kisah kak iera...akak pon harap kak iera sentiasa kuat, sabar dan tabah dengan semua yang dialaminye..sama-sama kita doakan kak iera cepat sembuh ye..

    betul tu azam...ramai-ramai kawan yang akak kenal, akak leh kata kak iera aalah kawan akak yang paling kuat dan tabah.apa pon yang dia hadapi,dia masih lagi mampu tersenyum..walaupun kita tak tau ape maksud sebalik senyumannya...minta kalian sama-sama mendoakan kesihatan kak iera ye...Dengan izin Allah, semua penyakit dapat disembuhkan...amin..

    ReplyDelete
  4. huhuhu, bile msuk hospital?

    semoga cepat sembuh n dapat smbung balaja menjadi pendidik generasi baru...

    ReplyDelete
  5. eh gelak pulak die..=(
    iera masuk wad sabtu lepas..so da hampir dua minggu la dia masuk wad..semoga iera cepat sembuh.amin..

    ReplyDelete
  6. wlaupun xrapat dengan iera tapi rasa sedih sgt bila dengar dia sakit mcm ni.Allah hanya bagi ujian bagi hambanya yg mampu. iera sgt penyabar.moga dia lekas sembuh & sihat. amin.

    ReplyDelete
  7. terima kasih awak..kalau awak yang tak rapat dengan dia pon boleh rasa macam tu, lagi kan kami yang sekelas dengan dia..dan hari ini genap 3 tahun kami bersama-sama kat maktab ni.....sama2, kita doakan iera cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  8. tabahkan hati....semoga cepat sembuh dan kuatkan semangat

    ReplyDelete
  9. terima kasih cik anonymous yang sudi memberi komen di ruangan entry saya ini...terima kasih juga atas semangat yang diberikan..semoga rakan saya sentiasa kuat menghadapi dugaan yang diterimanya..amin..

    ReplyDelete
  10. maaf. bkn gelak, tu maskudnye risau.

    amin~ insyaallah.

    ReplyDelete
  11. salam..hope iera kembali sihat..mcm mne keadaan iera skrg?

    ReplyDelete
  12. wslm...thanks sudi bace sal iera ni..
    alhamdulillah skrg dia bertambah ok.
    tp 2 la,,
    dia terpakse tgu 2thn agi bwu leh smbg blik blaja..
    sian die jd makin lame lg nk habis kat mktb..
    pape pun sm2 kite doakan dia sihat k..
    btw, anahwan ni sape ea?hiihii

    ReplyDelete
  13. maaf bkn gelak.. tp hairan+tak sangka

    owh, lamenye kne rehat blaja... xpela, yg penting kesihatan trjamin, bru boleh perform dlm pengajian... :)

    ReplyDelete
  14. mestilah,,die da stage 3 da..
    so kene jalani rwtn2 y sepatotnya..
    kimo kan akan jdkn bdn letih..
    so die kene la ada rht y ckup.
    lg pon kalau truskn pengajian sush jgak dlm keadaan mcm 2,nant kene bnyk tgal kelas. kat mktb ni lau xckup jam kredit da xleh amik exm.kang xpsl2 nk kne repeat plak kan.so better die rht shga betul2 sembuh la kan..trima kasih atas perhatian..=)

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...