follower

Monday, July 11, 2011

Maggie oh maggie...

as salam...
enjoy cite tika k...........♥


memang da tak dinafikan sekarang ni kan,,
maggie tu makanan keperluan untuk budak-budak yang tinggal kat asrama..
tol x??

alah..
yang kat umah tu pon ape kurang nya...:face51:
kalau dapat maggie tu,,
pehhhh..
nikmat tak terkate..
haha..

walaupon kita semua da memang tahu maggie antara
makanan segera yang berbahaya untuk kesihatan,,
dan ada khabar-khabar angin yang mengatakan magie tu boleh
jadi penyebab kanser..
what???:120:
KANSER????:120:

OMG..
haha..:face51:
da kalau tika ni dari form 1 hingga la sekarang dok telan benda tu ja..
aisssshhhhh..
wisau pulak teman..
ececece..
tetibe je kan..
haha..

ok,
kite biakan cerita-cerita tentang bahayanya
maggie itu..
skema pulak ayat-ayat dalam entry pada kali ini..
:131:hihi..

sebenanye,,
tika nak kongsi satu tips yang tika amalkan
sejakkkkkkkkkkkkkkkk..
3 minggu yang lepas..
haha..
bunyi macam lame...
kuikuikui..
tu pon sebab mase tu elaun masok lambat..
:face64:


mase form 5 dulu,
tika ade sorang kawan...
cumil orangnye..
:face64:muke ala-ala anak mami..
boleh kate rapat jugak la dulu zaman sekolah..
cam ne tak rapat,
kami dak-dak akaun 6 orang je dak pompuan lam kelas..
huhu..

ai lupe pulak nak gitau name dak ni..
name die seindah tuan nye..
ececece..
senyum azliza tatkala membaca entry ini..
hihi...
liza,,peace yow..
:face51:
nak dijadikan cerita,,
kami ni antara calon SPM 2007 yang paling lame bermaustautin di asrama
mrsm kuala krai sebab paper akaun kan dekat-dekat las exam...
so,
bila da berenam ni..
kami terpakse la survivor siket..
lapo punye pasal
liza bagi satu idea..
kami beli 1 bungkus bihun yang lom masak lagi..
yang mak-mak kite selalu beli nak goreng kat umah tu..
ha yang tu la..
hihi..smile

lepas tu..
beli la kiub pati maggi..
masa tu liza beli yang tomyam punye..
malam tu,,
bermula la projek kami..
rendam bihun + kiub pati tomyam+garam+air panas..
pehhhhh..
xsangka hasilnye lebih kurang same je ngan maggie yang korang dok makan tuh..:face15:

bayangkan..
1 bungkus maggie tu,
boleh makan beramai-ramai dan berkali-kali..
siap boleh tambah-tambah lagi..
yang nak tambah rase pon boleh..

jadi,,,
2 3 minggu yang lepas,,
elaun tika dan rakan-rakan satu kampus masuk lambat..
tika pon,
dengan senang hatinye,
mengaplikasikan kesemua idea curahan rakan tika tu..
bes woooo..
time xde xde duit,,
makan lak macam tu...
nikmattt..:132:

baru boleh ilang sikit risau tentang kanser sebab maggie tu..:face51:
lau tak,,:face41:
ari ari dok fikir takot botak kepale..
mane tak nye, every day, every night PAMA/MAGGIE/RUSKI...

sampai sekarang,
tika still makan "magie" cara tika sendiri..
yang besnye,,:132:
dengan 1 bungkus bihun,
leh tukar-tukar perase yang tika suke..
tomyam/sup/kari..(kari dalam proses mencuba)
haha..

sebenanye, kite kena kreatif la kan..
lau nak rasenye ikot kemahuan kite,
beli la semua bahan-bahan yang kite suke tu..
nak masam ade cuke/asam limau..
nak masin ade garam/ajinomoto...
nak pedas ade cili/serbuk lada hitam..
nak manis ade gule/madu..(cam plik je boh madu lam magie)
ikot suke la kan..
citarasa orang berbeza,,

so macam mana..
da dapat idea untuk makan malam anda????:120:
haha..smile
mari mencuba..
jimat kottttttttttttt..

commentp/s: baru je lepas makan bihun sup..perasenye ala-ala bihun PAMA gitu...hihi..
tu yang terpk nak tulis pasal ni dalam entry kali ni...wink


:face64::131::face51:winkcomment:120:smile:132::132::face51::face41::face15:smile:face64::face64::120::120::face51::face51::face64::face51::face51::face51:

2 comments:

  1. kreatifff bdak2 mrsm kk ni

    ReplyDelete
  2. hohoho..
    absolutely...
    sangat kreatif sampai mkn pon leh wat cam ni kan..huhu

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...