follower

Friday, May 18, 2012

lepas gian

as salam... 
enjoy cite tika k...........♥


lepas giann??
ahhhhhh..nikmat jek rase ari ni..
haha.jangan berfikiran kuning-kuning sangatlah.
after three days bersengkang mata,
study,menghafal nota+spot question(opsss kantoi..)
 hari ni rase lega sangat-sangat.
ok,
sebenarnya ari ni,
kat IPG ni ada sambutan Hari Guru,
 hepi sangat..
oh,bukan sebab sambutan ni pon.
sebenarnya hepi jugakla, 
tapi sikit jek.
hihi.
bukan pe, 
sebab ramai pensyarah yang aja tika tak de pon tadi.
nak g wish pon xboleh.
ape pon,
masa nyanyi lagu Kami Guru Malaysia,
macam biasa jugak lah,
mesti meremang bulu roma,
setiap bait kata dalam lagu tu penuh bermakna,
hanya yang pernah,sedang, dan bakal menjadi guru saja tahu perasaan itu.
hihi.
ohhhh,
macam biasa,
melalut terlalu jauh dengan tajuk entry.
sigh,sigh..
yang ni yang tak leh nak ubah lagi,
suka cakap, patot pon leh jadi cikgu,haha.

actually, seminggu dari sebelum ni lagi,
tika da plan nak lepaskan gian  masa hari guru ni.
kebetulan baru lepas exam 3 paper,
wahh,
ini sudah sangat masyuk untuk hilangkan stress.
ok, honestly, tika gian da lama da nak main bola jaring dan bola tampar ni.
aktiviti yang paling suka tika lakukan setiap petang masa zaman sekolah rendah dulu,
masa kat mrsm dulu,
bukan xsuka,
suka sangat,
tapi adat permainan berkumpulan,
kalau tak cukup satu team,
macam mana nak main.
dah kalau ada satu team je pon nak lawan ngan sape.
huh.
haa, tapi bola tampar tika aktif jugak la kat mrsm dulu,
time masa riadah mesti main.
dekat sini pon sama macam kat mrsm,
jarang ada guru pelatih yang minat nak turun padang main game-game ni.
eh.ye ke? 
(ade je budak men bola tampar.aku yang malas turun padang.haha)

kebetulan sangatla hari guru kali ni ada pertandingan ikut rumah.
alhamdulillah,
ketua rumah terima jugak permohonan tika untuk wakil rumah.
hihi.
lepas gian kot.
tadi main bola tampar kejap sangatlah.
main sekadar main kot tadi.
yang masuk bertanding tu pun tika rasa sekadar ada pengalaman blajar je kot.
tengok skil macam sorang dua je yang betul-betul boleh main.
tu yang serve dapat mata,
serve dapat mata,
peluh pon xdan nak kuar.
tension tol.
ape pon tension tu dapat diatasi masa main netball tadi.
sebenarnya name tika xde pon,
kebetulan akak yang main posisi gk da xlarat,
so alang-alang tengah gian ni,
mintak la nak masuk.

main punya main punya main,,
alhamdulillah.
wahhhh..xsia-sia gian aku ni.hihi
juara jugak rumah biru.
mula-mula main gk, 
ok xpenat sangat.
sebab bola jarang-jarang je datang.
peh,
sekali capten suoh main gs,
hambik ko,
tak bernafas kejap.
baru nak amik nafas,
bola sampai.
ape pon,
kami juara.
hihi.
yeyyyyyy..

xde la plak pic tadi-tadi,
nanti malam kompem ada yang tepek kat fb.
so untuk itu, 
letak pic ni je la dulu,

lepas gian..(xtau kene mengena kat mana dgn tajuk entry.hihi)

MOOD: rindu zaman-zaman kegemilangan bola jaring dan bola tampar dulu.
masa sekolah rendah boleh main sampai hampir ke peringkat negeri. 
yang paling bes dapat anugerah de bes netball player dari MSSD p.puteh dan dapat ganjaran pergi melancong ke langkawi.memang terbaiklah,,,
di mrsm plak, lebih aktif dalam olahraga walopon juara kg je, juara rumah sukan, bila wakil mrsm, kalah..huhu..

 

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...