follower

Wednesday, May 16, 2012

horoskop + metafizik ?

 as salam... 
enjoy cite tika k...........♥


baru a few days  x update blog,
da rindu..
wawawa..
lambatnya habis exam nak conteng puas-puas dalam diari tika ni.
hem, 
since xmengantok lagi,
tika nak kongsi sesuatu.
ni kawan tika yang bagi.
xperlu mention name die la kat sini ea.
korang percaya tak dengan kajian ciri-ciri diri berdasarkan tarikh lahir?
hem,
tika xde la percaya sangat.
sebab takut jadi syirik plak kan.
tapi, 
tika pon xtau nak cakap macam mana bila tika try satu link ni,
masukkan tarikh lahir dan lihat ciri-ciri diri tika.
bukan nak kata link ni perfect.
tapi, it's amazing.
boleh kata 100% tika stuju. (mungkin ada ciri-ciri yang terperasan sendiri.huhu)
siries..tak tipu.. ni yang tika dapat dengan tarikh lahir tika.

Berikut adalah kajian metafizik bagi tarikh lahir 07-03-1990

Element Tenaga diri dan 5 jenis tenaga asas yang membentuk/mempengaruhi personaliti anda
ELEMENT2Elemen Tenaga Diri anda adalah AIR - kekuatan anda adalah pada komunikasi dan interaksi sosial
CORE2Kekuatan pada mulut – bercakap, banyak cakap, lembut hati, menarik wanita/lelaki
SUB-CORE4Ilmu dan perancangan, kehidupan, pandai, bijaksana, suka ilmu @ merancang, ada nilai seni, boleh dipercayai, pandai masak
DRIVE1Sendiri - tidak bergantung pada orang lain (independent), pemimpin, bijaksana, menarik pendengki & cemburu
SUB-DRIVE1Sendiri - tidak bergantung pada orang lain (independent), pemimpin, bijaksana, menarik pendengki & cemburu
LIFE-FACTOR7Sosial, berkawan, bertuah, menarik sokongan / penyokong, menarik wanita/lelaki, ‘suka keluar malam’

9 jenis tenaga asas yang membentuk/mempengaruhi kelakuan (perilaku dan tingkahlaku) anda adalah :
1) 73Orang ramai/penyokong datang dan pergi
2) 19Suka buat kerja/bisnes secara sendiri / kejayaan atas fktor sendiri, TAPI: tidak suka menurut karenah orang lain
3) 11Sendiri / orang tengah / pendamai / broker / fikiran sistematik, TAPI: buat kerja separuh hati@separuh jalan / menarik pendengki/cemburu Nota: jika kod ini di sektor ibu - akan keluar dari kampung / jauh dari keluarga
4) 84Sibuk merancang / banyak idea tapi kurang dilaksana / sentiasa mencari peluang (ilmu/ekonomi) / perancangan kerap berubah & mungkin gagal memuaskan banyak pihak / cabaran dalam keluarga/rumahtangga / tidak suka orang ramai / suka menyendiri – atas ilmu (belajar) & perancangan
5) 21Bercakap atas autoriti / rasmi, TAPI: suka mengarah / kecilkan hati orang lain tanpa sedar / berterus terang
6) 33Punya tenaga spiritual / gerak hati (instint), TAPI: galak pada yang cantik (orang/benda) / agresif / baran / mudah diprovokasi / tak sabar. Nota: jika kod ini di zon luar – duit senang masuk & keluar.
7) 91Suka berniaga secara sendiri / buat kerja sendirian / ‘lone ranger’
8) 12karier@kerja bergantung pada mulut: menyanyi, berucap, mengajar, debat, jualan, pemasaran, dll / fikiran sistematik / tersusun, TAPI: banyak cakap / tarik pendengki / cakap lepas / kadangkala mulut laser
9) 23Cakap lepas / mulut laser / kecilkan hati orang lain tanpa sedar / mudah di provokasi / cabaran akibat percakapan

tika pon tak tau kebenaran benda ni.
tapi ikot kawan tika tu,
dia da kaji n belajar metafizik a few months n dapati kebanyakkan orang yang buat ni dapat sama dengan diri dia.
ok, tika saja nak kongsi link ni je.
sape-sape nak tahu atau kaji kawan-kawan dia boleh la.
hihi..
ingat pula tika masa zaman belia remaja dulu-dulu.
suka beli majalah Remaja dan tengok kat bahagian horoskop..
haha..korang same tak same tak? lau same senyum..huhu

p/s: ok, bye.sambung study morfologi balik yokkk..haha

4 comments:

  1. nnt org pun nak buat entry psl ni la^^

    ReplyDelete
  2. boleh2.sila kan.nanti jangan lupa masukkan link akak sekali.hihi.

    ReplyDelete
  3. Hi, kenapa linknya tak boleh dibuka?

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...