follower

Monday, June 25, 2012

cerita seorang abang - part 2

as salam and welcome..♥
 
perkembangan pembikinan filem kami untuk hari ini.
kahkahkah.
pembikinan filem tak boleh blah..
kalau tak jadi baru malu.
kuikui.
ape pun,
hari ni,
kami dah proceed dengan satu lagi step.
hari ni,
ada perjumpaan persatuan bahasa melayu.
lepas pembentangan tentang logo dan moto persatuan,
tuan pengarah a.k.a faris terus ambil alih tugas penasihat kami,
puan rodziah.
dia arahkan tika dan zam untuk terangkan sinopsis cerita seorang abang kepada semua ahli,
then,
kami jelaskan watak-watak dalam cerita pendek yang bakal kami adaptasikan tu.
semua yang terlibat kena betul-betul fokus dengar supaya semua sekali faham apa
yang nak dibuat nanti.
kami sebenarnya agak rushing.
kalau boleh nak siapkan sebelum praktikum.
tak nak kelam kabut buat masa sibuk nak kena observe nanti.
plot dah saya siapkan bersama rakan-rakan penulis skrip.
tadi lepas semua dah balik,
tika, faris selaku pengarah, zam selaku penulis skrip 2 dan nurul penulis skrip 3,
kami sama-sama jumpa dengan dua orang pelakon jemputan.
ecece..
jemputan sangatttt..
hihi..
untuk projek kali ni,
kami tak gunakan seluruh ahli kelas kami untuk berlakon bagi setiap watak.
tapi kami pilih dalam kalangan student ipti yang ada bakat belakon.
ada beberapa orang pensyarah juga bakal terlibat sama.
setakat ni,
kami baru mendapatkan persetujuan daripada seorang pensyarah.
harap semua boleh bagi kerjasama.
alhamdulillah,
sesi penerangan pada dua orang pelakon jemputan kami tadi berjalan dengan lancar.
diorang pon setuju untuk terima watak yang diberikan tanpa sebarang bayaran.
hahahhaah..
yang ni lucu!.
tettttttt..
haha.
maaf la ye dikkk.
kami buat untuk markah.
harap-harap jualan tiket tayangan nanti dapat la kami jamu korang makan ke ape.
hihi...

p/s: kepenatan kerana jadual full minggu ni.
lecterer ramai takde hujung minggu ni.
so depa pakat dok berebut buat kelas ganti.wahai pensyarah ku sekalian, jangan berebut naaaaaaa..
haha
 

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...