follower

Friday, June 15, 2012

kursus kawen

as salam... 
enjoy cite tika k...........♥ 

entry lapok ni sebenanye da diperam.
sigh sigh.
gram rase ari tu before balik kampung,
blog tika buat hal.
tak boleh nak upload pic,
26 n 27 may ari tu,
tika n din da g kursus kahwin.
setel je exam,
kami berdua trus prepare perkara-perkara penting da.
da tak sempat da nak prepare bila masuk sem baru nanti.
tika bakal praktikal 2 bulan,
bila da start mengajar,
memang tak sempat fikir ape-ape da.
biasa la guru praktikal kan..
hikhik..
ok,
nak cite masa kursus kawen tuh.
memandangkan las minit wat keputusan nak kursus kawen pada tarikh tu,
tika n din terpaksa pegi kursus kat pasir gudang.
jauh tau.
dengan tempat din dalam 40km.
so die kene bangun pagi-pagi nak elak jem kan.
kursus kawen start kol 8.
so fikir la ea kol bape die bangun.
cian lak die. tapi terpaksa da.
tanpe sijil kursus ni,
nanti balik kampung,
lagi masalah nak setelkan borang-borang lain.
ape yang besnye,
kursus kawen ni buat kat hotel.
lupe plak ape name hotel tu.
pic2 pon sume da hilang,
fon da rosak lak.
hadoiiyaiii.
(kat-kat nak kawen ni la banyak yang nak pakai duit)
masa daftar tu,
ramai sangat-sangat.
mule tu nerves gak.
tah pape kan.
sebabnye,
tika tak tau macam mana kursus kawen,
tika ingat nanti masa kursus tu,
dia akan soal-soal sume.
tu yang takot.
rupenya tika tertukar dengan interview.
lain rupenye.
dalam kursus ni,
banyak yang tika dapat.
walopon kebanyakkannya yang kita memang da faham kan,
tapi bes jugak.
ustaz n ustazah banyak cerita pengalaman-pengalaman orang lain.
so leh la blaja n jadikan teladan or sempadan kan.
masa kursus ni,
tika n din ja yang akan kawen kat luar johor.
so banyak kali gak la nama kami disebut.
femes akakkk..haha
dan apa yang paling penting,
masa kursus kawen ni la tika tau banyak bende pasal prosedur kawen.
tapi,
bila balik kelate.
rupanya lain sikit cara setiap negeri.
xde la lain semua kan.
macam borang2 suma,
kat jb kene amik kat pjbt agama daerah.
kat kelate, 
just amik ngan tok imam yang nak nikahkan kita.
nanti tika update balik step-step nye kat entry lain.
lebih senang la..
suke sangat sebab xyah interview bagaii..
=)))

p/s: suma kata bayaran mahal. RM120 per kepala.
tapi bes, wat kat hotel. selesa. makanan sedap-sedap.. ustaz suma bes.
terbaik la leh kata.

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...