follower

Saturday, September 15, 2012

rutinnnn..

as salam and welcome..♥

alhamdulillah..
dah tiga minggu bergelar isteri orang.
hihi.
seriusly cakap.
mula-mula kelam kabut bagai nak gile..
kiki..
alhamdulillah sekarang da boleh sesuaikan diri slow-slow.
almaklumla,
hanya weekend saja akan berada bersama suami tercinta..
weekday terpaksa berjauhan.
jauh la sangat kann.
haha.
ape pun,
bukan senang tau nak biasakan diri,
patot la bace blog-blog b2b dulu banyak yang cerita macam ni.
bila jadi kat diri baru faham.
start pagi ni,
bangun n kejut suami mandi n solat.
then dia tido balik,
tika ke dapur,
sebenarnya suami tika bukan yang jenis breakfast sangat.
ye ke?
rasanya mula-mula ni je kot kan.
sebab belom dimanjakan macam ni.
hihi.
tapi dua minggu sebelum ni memang tika tak sediakan la.
tak biasa.
hihi.
ye la nak bangun pagi masak bagai.
bukan nak kata malas tapi tak biasa.
sila fahamkan statement di atas.
kikiki..
so start ari ni da boleh bangun dan masak,
masak kah?
hihi.
tadi kan tika cakap dia tak biasa breakfast kan,
so dia nak makan roti bakar je.
hahaha.
kije senang je tu bang.
hihi.
ok la untuk permulaan kan,
nanti-nanti da biasa leh la bangun awal lagi n masak yang lebih berat sikit.
lepas siap buat air sume, 
kejut suami siap-siap then makan,
then dia g kije,
tinggal la saye sorang-sorang.
kutip baju2 die yang memang bersepah tak reti nak kemas tu basuh,
sambil tunggu,
kemas ruang tamu,
then naik ke bilik.
kemas lagi.
tengok mesin basuh lom siap,
mandi n cuci toilet. eh yang ni pon nak mention?
eh mesti la,
rutin.
haha..macam buat tiap ari kan.
dah tu,
jemur kain.
da siap jemur kain,
online la jap.
sementara tunggu dua jam lagi.
kita masak untuk lunch plak.
jap lagi dia kompem-kompem balik.
tempat kija suami dengan rumah dia dekat je,
10 minit tak sampai.
so memang dia slalu balik la jenguk isteri dia ni.
hihi.gedik ..
lepas luch sekali,
suami g kije.
dah boleh angkat baju yang jemur pagi-pagi tu.
lepas tu lipat,
simpan elok-elok dalam almari.
sambung online lagi.
kali ni lama sikit,
sampai ke petang.
oh lupa.
sebelum naik ke bilik.(rumah dua tingkat, bilik suami tingkat atas, maklumla dok umah bujang, lom sempat cari rumah sewa.maybe cuti hujung tahun ni.)
suami pesan buat dadih.
ok siap bang.
hahaha.
nanti dia pulang petang ni boleh makan dadih lak kan.
bagus la saya..isteri sapa la ni..haktuiii..kikiki...ngekkngokk
so sekarang saya nak rest jap,
usha-usha perkembangan kawan-kawan di facebookkkk.
ayooohh facebookingggg..
hahahahaha..

p/s: ini la rutin saya sekarang setelah bergelar PUAN,, ;)
 bukan rutin harian tau, tapi rutin hujung minggu..hikhikhik


 

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...