follower

Saturday, October 6, 2012

cerita seorang abang-part 4

as salam and welcome..♥

dah lama tak update tentang drama,
yang bakal kami tayangkan beberape ari lagi.
hahhh? beberapa hari??
alamak!
banyak lagi babak yang belum shoot.
sabar tika sabar.
semua ni perlu rushing.
tapi tak boleh rushing sangat sebab nanti hasil nya hampeh.
setakat ni,
kami kru produksi drama CSA ekekeke.
dah buat babak-bak di sekolah,
di taman,
di kampung,
di rumah,
di kebun getah,
ada lagi babak-babak di dalam hutan,
di kem tentera,
hospital,
dan beberapa kawasan yang lain.
hari khamis yang lepas,
kami semua ke kota tinggi untuk babak kampung dan rumah
Sulaiman aka watak utama cerita ini.
alhamduillah berjalan lancar.
tuan rumah juga sangat membantu.
turut membintangi drama kami juga,
beberapa orang kampung lukut, kota tinggi ini.
cuma satu je ade sedikit perubahan pelakon.
sepatotnya kami akan ambil pelakon undangan huhu,
iaitu pensyarah kami.
tapi memandangkan faktor masa,
perkara tersebut terpaksa diubah secara drastik.
tika dan saat itu juga antara kru kami je perlu ambil watak-watak ibu dan ayah.
nasib baik fizikal da ada.
so tak banyak masalah sangat la.
memandangkan babak di kampung ni hampir 30 babak.
jadi kami terpaksa pergi sekali lagi ek kg lukut untuk shoot lagi.
isnin lagi kami akan sampai lagi ke sana.
semoga penggambaran kali ini lebih menarik.

kru-kru yang terlibat.huhu
incik pengarah..
huhu..
dan si baju kuning. saya la penulis skrip cerita ini. juga clapboard girl.haahhaa. yang lain tu pelakon.

3 comments:

  1. waaaaaaaa.. bestnya... nak juga experience mcm 2. :) projek ape ni kak?

    ReplyDelete
  2. nanti bila sem 6 perlu masuk kelab/persatuan.
    so sem ni, akak persatuan bm.
    kene buat projek apa2 sbg esaimen,
    projek kita boleh pilih,slalunya yang dibuat lawatan ke tempat2 berkaitan bahasa. kelas akak nak buat kelainan sikit,sebelum tu plan nak buat persembahan teater tapi da biasa buat,lagipun kekangan masa untuk praktis sebab praktikal. so kitorang decided nak buat adaptasi cerpen penulis Maskiah Masrom aka pensyarah n penasihat kami dalam bentuk drama. nanti winda suggest la kat kawan2.memang besss...

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaaaaa.... suspen pula nak tunggu sampai sem 6.. :):) heheh

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...