follower

Wednesday, February 27, 2013

rutin aku seorang isteri..hihi

as salam and welcome..♥

oh, tajuk entry macam gedik nauzubillah.
haha..
saje nak kongsi rutin harian tika sekarang.
kalau dulu dah busy dengan kehidupan sebagai seorang pelajar,
sekarang makin busy dengan kehidupan sebagai seorang pelajar dan juga seorang isteri.
pada mulanya,
memang agak kelam kabut.
tambah-tambah lagi tika sekarang tengah praktikum di kota tinggi.
bulan pertama berpraktikum,
tika menyewa di kampung lukut.
masa tu alhamdulillah,
tak de la kalut sangat.
tapi sekarang,
tika da berulang alik dari bandar putra, kulai ke kampung lukut, kota tinggi.
siapa yang tahu jarak perjalanan dan masa perjalanan antara dua tenpat ni pada tika mesti agak terkejut.kannnnnn..hihi..
kalau da berkerja tak pe la.
dah ada pendapatan tetap.
tapi sekarang tioka banyak bergantung pada incik suami.
syukran,,, tuhan berikan rezki pada kami berdua untuk meneruskan kehidupan.
ececece..hihi..
tak de la kaya raya kami ni,
tapi stakat ni hidup kami masih berjalan lancar macam suami isteri yang lain.
kiki.
biasa la pada awal-awal perkahwinan,
dugaan kewangan tuh perkara biasa.
kannn...
lainla yang anak datuk,datin, tan sri dan lain-lain tuh.
hihi.
sory jangan marah ya kalau yang terasa.=)
so sebut balik pasal rutin harian.
sekarang kol 5 pagi lagi da bangun,
dulu kol 6 setengah baru bangun.hihi.
bangun pagi-pagi, masak untuk suami.
then lepas makan siap-siap semua,
kol 6.20 lebih kurang kami bergerak ke kota tinggi.
suami tika hantar,
then,
die bergegas balik ke senai untuk kerja kol 8.
nasib baik masa kerja kami tak sama.
boleh la ambil masa untuk bergerak balik ke tempat kerja die.
lepas sekolah,
tika akan stay rumah kawan.
ni untuk stakat ni la.
petang lepas kol 5,
suami tika datang amik.
then balik la ke bandar putra.
dah balik ingat boleh rileks??
no..
masak la pulak.
dinner.
kebetulan encik suami seorang kuat makan walopon korang tengok badangnya keding.
hihi..
dalam kol 9 baru dapat makan.
lepas tu buat rancangan mengajar a.k.a rph..
dah siap buat bahan bantu mengajar semua baru leh iron baju,
prepare barang saya dan suami untuk kerja esok lak.
dalam kol 12 baru leh tidur.
tu kira awal la tu.
esoknya seperti biasa kol 5 pagi bangun lagi..
yihuuuu...
sangat penat.
tapi itu la yang dikatakan pengorbananan.
kakakaa..
ape pon,
semoga tuhan kuatkan kami berdua untuk tempuhi semua ni.
amin...



 

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...