follower

Tuesday, February 1, 2011

AyAm dAging..

assalamualaikum....


ayam daging...korang tau tak ayam daging tu ape????
dulu tika tak tau plak ade gak istilah ayam daging ni..ye la..mase tu tika fikirkan sume ayam tu kan daging..maksud tika bila di masak tu jadila daging ayam kan kan..hihi..tapi rupe nye, istilah ayam daging ni diberikan untuk ayam yang jenis gemuk-gemuk, berat n banyak isi.tak macam ayam kampung la.ayam kampung kan halus mulus jeeeee.hihi


dulu mase sekolah rendah, tika ni cumillll saaaaangat..
(bulat n montel sebenarnye)..hihi...

cari tika lam pic kat ats ni ye..tika yang paling cumil sekali..(bulat n montel sekali)hihi..
sihat kan saye mase ni...

sebenanye, dari dulu lagi tika ni kire yang aktif sukan la jugak.tapi kan, ade cerite di sebalik aktif ni..
sebelum tika libatkan diri dalam sukan kat sekolah rendah dulu, tika ade satu cerita yang lucu la jugak tika rase..n disebabkan itu jugak la, tika tekad untuk kurangkan sket berat badan tika ni..hihihi

alkisahnye begini,,sekolah rendah tika ni dulu sebuah sekolah yang memang hebatla dengan sukan bola jaring..leh kate tiap-tiap tahun sekolah tika ni akan menang mudah la kat peringkat sekolah n zon..so mudah-mudah la dapat ke peringkat daerah...hemmmm..tapi sebenanye ni usahe cikgu-cikgu kat situ jugak la.tiap-tiap petang latihan bola jaring ni akan diadakan..tak kire la cuti ke tak...bagus kan cikgu-cikgu sekolah tika ni..
MySpace
(kipas kasi up skit..hihi)..

salah seorang cikgu yang mengajar bola jaring ni sepupu tika..die la yang mule-mule ajak tika turun padang untuk latihan..masa tu tika darjah 4..baru lagi kat sekolah tu.tika baru pindah je kat sekolah tu mase tu.so segan-segan lagi la...haaa..satu lagi yang spesel kat sekolah ni adalah jurulatih bola jaring kami..lelaki tau..die tokey kantin kat sekolah tika mase tu la..sekarang da x.dikenali dengan panggilan Pakcik husin...die ni sebenaye ade bau-bau bacang jugakla dengan tika....

nak dijadikan cerita, suatu petang tu, mase first latihan tika disuoh main di posisi WD.(wing defender)...hadoii,...yang tau posisi tu paham-paham je la ye..tika mase tu agak gemukla..disuoh bermain di posisi yang sangat memerlukan larian dan owang yang aktif plak tu..ape lagi, bile wisel bunyi je tika dok diam..wisel bunyi je tika tak gerak,,,memang la mule2 tu sebab tak paham lagi cam ne nak men bola jaring..so pak cik husin pun panggil la nak bagi tunjuk ajar..lepas tu start main..n ape jadi ye???hihi..stil macam tu jugakk...wisel bunyi tika berlari la sepantas siput khinzir.....hihi..

las-las, tika ditukarkan posisi sebagai GS(goal shooter)..hem..bila dok kat posisi ni lain plak ceritenye..kat posisi ni tak memerlukan larian yang banyak.tapi perlukan lompatan yang agak tinggi..memandangkan tika agak tinggi la lau nak dibandingkan dengan kawan-kawan tika yang len so xpayah lompat pun da dapat bola la kan..masalahnya, bile bola tinggi je tika rak dapat..nak wat macam mane xleh melompat..ade sekali tu bola tinggi meluru kat tikah, ape lagi pakcik husin pon jerit.."tikaaaaaa..lopakkk.."
.MySpace.
saya pon lompat la..memang tika lompat, tapi rase-rase la 1 1/2 inci dari bumi..hahahaaha..sejak ari tu tika digelar sebagai ayam daging...

pehhhh...malu kot..MySpacesampai sekarang ingat lagi ni...
lepas dari hari tu, tika tekad nakk blaja lompat.haha..start ari tu, tika lompat nak capai daun kat pokok-pokok...MySpace.n tu jugakla latihan yang disuoh buat oleh pak cik husin mase owang len tengah wat balingn bola n latihan lain..malu wooooo...semate-mate sebab berat tika tu la..

ade lagi 1 cerita,,ni mase kat dalam perlawanan ngan sekolah lain.tika lupe mase peringkat ape..peringkat sekolah je kot..mase tika nak dapatkan balik bola yang xmasuk mase partner tika (GA) shut tu, PK KO sekolah tika, Cikgu Hamid, menjerit,,"haaaaaa, lopakkk,,,amik smula lah bola tuh"..tika da lompat da korang.tapi tak dapat..n jatuh 'bedebok' kat tanah..leh kate cam cempedak jatuh la jugakk..hihi..bile da jatuh tu dengar la skali lagi jeritan cikgu hamid..berdesing sampai sekarang rasenye..macam ni ye jeritan tu.."eh eh budok ni,,aye daging sunnggggohhhh."pedeh wooo ati mase tu.lepas tu tika lepas kan geram kat game..main dengan penuh semangat..tunjukkan tika leh lompat..n kitorang menang...alhamdulillah..berjaye sampai peringkat daerah..

hihihi.bila ingat balik kan, lawak je rase.tapi tu sume la yang buat tika berjaye kurus sikit la dari dulu..hihi,,sampai kebanyakkan cikgu sekolah rendah tika xcam tika bila jumpa tuh..hihi..
xpe la cikgu-cikgu sekalian, sebab panggilan ayam daging tu la tika dapat anugerah pemain terbaik bola jaring mase sukan elite n dapat g langkawi free woooo..sebab panggilan tu tika le main sume game lain kat sekolah tu n sebab tu jugak la tika sekarang amik minor PJ kat IPG ni..insyAllah, berkat cikgu cikgu jugak saya akan jadi cikgu PJ kelak..hahahaa...thanks cikgu semua...

daaaaa..
MySpace



4 comments:

  1. motivasi nak kuruskn bdan ni^^ heheh

    ReplyDelete
  2. ok.lepas ni wynda jumpa je pokok tinggi lompat n capai tau..
    hihi

    ReplyDelete
  3. karang Pak Guard kat Ip org ni cop org sewel pula.. ahhahahahahahahahhaha excited lompat2.. hahahah

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...