follower

Thursday, January 20, 2011

gUbAhAn hANtArAn tUNAnG


oohoooooo hoiiiiiiiiiiiii... bila lah bosan datang melandaaaaaa...hati di dada bagai nak gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...pertama kali ku..blablabla....

p/s: sila nyanyi ikot melodi lagu cek molek ye..huhu..

bila da kelas nak cuti, tapi bila da cuti bosan la plak...hem so da tak tau nak buat pa...alang-alang tenet ngah laju ckit dari cput babi ni..oppssss tersasul plak..tenet laju dari sput khinzir ni(hihihi) bek tika post entry manyak-manyak ckit..nant lau da cbuk bersawang la blog tika ni nanti..huhu.. hem , entry kali ni tika just nk tunjukkan gubahan gubahan hantaran tunang tikah ei tu je... bukan pe..sebab mase nak tunang ari tu pon tikah banyak tengok contoh-contoh gubahan hantaran kat dalam blog owang..so tika rase xadil la kan lau tika xshare skali ngan owang di lua sane..hihi..poyo lak rase..tapi perkongsian ni ikhlas dari hati..walaupun hantaran yang tika buat sendiri bersama akak ipa tikah ni xla cantik sangat tapi boleh la kan..almaklumla..kami ni bukannye pandai n pernah buat bende ni..cume cube buat je..ye la kalau nak upah bratus jugak nant habis..untuk jimatkan kos, tika pon amik keputusan untuk gubah sendiri..jom kite lihat hasilnye ye...

hem ni lak kain pelekat yang tika jadikan salah satu hantaran untuk tunang tika...mule2 tu tika nak buat bentuk tengkolok..pastu pusing punye pusing jadi tu jadi..taip macam xcantik sangat la..sebabnye tengkolok kan de ruang kosong kat tengah tu..nampak macam simple sangat plak.lau tengok dari depan memang cantik...tapi dari atas hancus...so tika akak n jiran akak, kak la name nye..hem lupe nk gitau..kakla ni la pencetus idea kami sume senanye.sebab die ade la pengalaman dua kali gubahkan hantaran adik die..so die la byang banyak membantu..kat mana saya tad i ye??hihi.oh kain pelekat..pilihan kami yang kedua nak buat baju kemeja.tapi xsesuai dengan raga yang tika beli tu..hemm..las2 nak senang buat je buah-buah ni..sepatotnye kami kene beli kain kaler oren atau merah la nak nampak kan buahkan..oleh sebab tema tunang tika ari tu ala-ala krim gitu, so terpaksa la buat je..walaupun xnmpak sgt mcm buah tapi still anggun n menawan kan..hihi..


hem ni la key tunang yang belah pihak tika bagi kat tunang tika...tapi kuciwa sikit sebab owg kedai kek tu clap tulis name tunang tika la..spetautnye din..die tulis din..haiyoooo..nasib my DIN x maraaaa..lau x habis....hihi


ha yang ni korang agak ape sebenanye..?kotak tisu???ye ke?ye la kan da ada tisu tuh..hihi..hem sebenanye ni adalah kain untuk buat baju akad nikah kami nanti..warne gangsa..hihi..plik kan..tapi da kami suke nak wat cam ne,,,jiwe klasik kan tika n my DIN nih..hihi..hem ni idea kak ipa tika la ni..kami balut kotak tisu dengan kain tu..pastu letak la renda2 n reben2 ..buat macam bekas tisu la kan..jadi x agak-agak korang?boleh la kan..ni sape-sape nak cube nant boleh la ye..akak xkisah...hihi

sireh junjung ni pulak kak la yang gubah..tika tolong tengok-tengok je..tap sebenanye owang kate sebelah pompuan xbagi pon xpe sireh junjung ni.tapi alang-alang tika da terbeli barang-barang nak buat nye..so buat je la..hem satu lagi sebab ni la hantaran tika jadi bertambah dua.sepatotnye 7 berbalas 5 je..tapi da jadi lebih 9 plak..hem bunga kat sireh junjung ni bunga fresh tau..kelam kabut g beli petang 27 tu kat gerai india kat jalan keta api kat pekan klang tuh..hihi...dalam hujan lagi..auw auw..


hahaha..ni yang paling senang skali..tika beli tuala pelbagai saiz..then letak kertas keras n lipat.pastu letak la riben..kreatif x?senang sajaaaa....tapi cantik kan walaupun simple..hihi..

terliur plak tengok buah-buah ni..yang ni kak la jugak yang gubah..fresh flower tu letak sebab ada lebih dari sireh junjung..nampak berkilat2 kan..geram rase nak makan..hihi..

ni bekas cincin...raga yang macam kerang tu tika bli kat rantau panjang ngan tunang tika mase raya puase tahun lepas...bila bawa umah akak macam susah nak stabilkan nye n kecik sangat.so kami amik inisiatif bli gabus lain n gubah sendiri..jadi la macam ni...


haaaaaaa..yang ni yang tika paling suke..sebabnye ni la yang tika banyak buat..hihi..coklat cadbury ni tika lilit dengan reben n letak kan lidi..jadi macam bunga kan..yang paling tak tahan kat riben tu siap letak hot glue gan lagi..sampai kan myDIN kate femeli die marah kan tika sebab lekatkan riben tu kuat sangat macam xnak bagi makna.je..hahaaha..papepun korang dapat makan jugak...dengar2 xsempat sampai umah lagi coklat tu da abis.ape yang tingal kat hantaran ni hanyelah bunga2 palsu 2 saje..hihihi..

ni lak sejadah..ni simple je..mcam orang ramai buat gak..kami pon buat kipas je..sebab da ketandusan idea time tuh...hihi


ni la kesembilan-sembilan hantaran yang da siap untuk tunang tika
yang tercinta...MAHYUDIN ABDULLAH....


jum kite tengok lak hantaran sebelah pihak tunang tika k...



nampak macam 5 je kan..tadi tika kate 7 balas 9 kan..hem senanye yang nak tuka jadi 9 tu tika..oleh sebab diorang datang jauh dari kelantan ke klang, so xsempat nak prepare..jadi cincin n fresh flower tu diorang x letak deka bekas hantaran.just sarungkan cincin n bagi kat tangan tika trus je..ape pon cukup la 7 berbalas 9 tu kan.....

ni salah satu pic mase tika tunag ri tu..ala ala fairy tale?huhu..ok lah..nant la u da masa tika upload pic tunang lak ea...k daaaaaaaaaaaaaaa....

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...