follower

Saturday, January 29, 2011

r0mANcE...mengimbau banyak kenangan...

terima kasih buat readers yang sudi singgah n membaca entri tika kali ni....

ROMANCE....kenape ye perkataan ni yang tika pilih untuk diceritakan pada entri kali ni???MySpace

haaaaaa,,,,yang minat dengan cerita-cerita korea mesti dapat agak kan....bila korang buka je blog tika, mesti korang akan dengar instrumental lagu yang sedey kan..MySpace.
sedeh ke???? tu terpulang kepada korang la kan nk judge instrumental ni sedey or tak..but bagi tika sedeh la..sebenanye instrumental ni dari sebuah drama korea
.korang pernah tengok tak cerita AUTUMN IN MY HEART????...yessss..cerita ni pernah ditayangkan kat tv3 lau xsilap tika,,masa tu tika sekolah rendah lagi..memang da lame cite ni tapi lagu-lagu dalam cerita ni yang touching abis la tika rase buat tika ingat sampai sekarang....tajuk instrumental ni ROMANCE..MySpace.

ROMANCE...bunyinye macam jiwang je kan...macam cinta lagu untuk cinta-cina je kan..MySpace.

oppss..jangan silap ye..walaupun tajuk nye
ROMANCE, tapi sebenanye bagi tika instrumental ni tak macam untuk owang yang sedeh bercinta je.....cube kowang dengar n tafsirkan sambil-sambil bace bobelan tika ni ye....MySpace

sebenanye ROMANCE ni mengingatkan banyak kenangan dalam hidup tika...kisah hidup tika dari kecik sampai la ke besar n lebar ni..(besar n lebar je la kot..sebab bila da umo menjangkau 21 ni owang kate tinggi kita da terbantut da..
hahaha..)MySpace

hemm..kalau nak diceritakan tentang kisah hidup tika n
i banyak sangat..berentri-entri pon tak habis lagi nih..hihi..kawan-kawan yang rapat dengan tika je tahu ceritanye..so nak promote ni,,sape2 yang berminat untuk menulis novel tapi tak dak idea jangan lupe mesej tika kay...saya sangat berterima kasih kalau ada yang nak membukukan kisah hidup saya..tanpa bayaran k..hihi..

memang setiap kali buka je blog tika akan teringat semu
a benda lah...yang paling touching mesti ingat kan arwah abang sulung tika,,tapi sebenanye, lagu ni jugaklah yang mematangkan tika...lagu ni mengimbaukan pengalaman tika n abang-abang tika.pengalaman-pengalaman tu yang mematang kami...berdikari dalam hidup sejak dari kecil sebenanye banyak manfaat kepada diri kita...so boleh katekan, ROMANCE ni macam 1 inspirasi hidup tika la...

kenangan yang macam mana tu , tika bukan tak nak ceritakan, tapi rasanya tika belum bersedia untuk cerita kat entry ni..Insyaallah di masa akan datang dalam blog tika ni, readers sekalian akan kenal tika dengan lebih dekat..ecece...macam nak je owang kenal tik
a kan..hahaha..maaf la kalian ye,, tika stil baru dalam dunia blogger ni.so kadang-kadang terfikir blog ni macam diari lak..hihi..tu yang kadang-kadang mungkin ada dalam kalangan readers yang terfikir semua entri tika lebih kepada kisah hidup tikah je..tapi tu kan terpulang pade empunye blog tu sendiri kan untuk memenuhi blognye dengan pengisian yang macam mana kan..so sesape yang sudi membace cerita tika ni terima kasih..lau boring-boring singgah la lagi ye..hihi..

ok da dulu ye..daaaaaaa.....MySpace


ni arwah abang sulung tika,, along pergi meninggalkan kami pade umonye baru 30 tahun...
along pergi menghadap Ilahi pada hari jumaat dalam bulan ramadhan, 2007..tika harap along di tempatkan dengan owang yang beriman.."along''@ ZAINERY BIN MOHD ZUKHI.. sayang along sangat-sangat..walaupun dia da 4 tahun pergi terlebih dulu tinggal tika n kuarga,tapi semangat n kekuatan die dalam hidupnya tidak pernah meninggalkan kami malah banyak memberi dorongan pade tika untuk terus belajar n bekerja untuk mase depan tika...pade yang tengah membace entri ni tolong sedekahkan al fatihah untuk arwah abang tika ye...al fatihah..
terima kasih kalian..





No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...