follower

Friday, February 25, 2011

mEdAn vs LesEn

as salam



VS




haiyok....
sesangatlah jeles tengok classmate dapat tiket flight ke medan pagi ni...
sedeh woooo..
kowang nampak je cool ni..
tapi lam ati..
jeles loh..
besa la,
stil dalam ati ada taman..
hihi..

minggu ketiga cuti hujung semester 3 ni,
dak kelas tika dan beberapa orang pensyarah jabatan bahasa akan ke medan...
bukan untuk kursus papepon..
just for fun..
sepatotnye tika kena g la.
tapi,,
my DIN xkasi loh..
hayokk..
susah gak ye bila da bertunang ni..
nak kena patuh jugak kate-kate die..
walaupun blum kawin, tapi
mase ni la nak blaja-blaja patoh kan..
huhu...

lagipun,
my DIn cakap gunakan duit untuk sumthing yang lebih penting..
medan tu,
boleh je pergi len kali..
insyAllah lau ade kewangan lebih...

tapi lesen pon boleh buat kalau ade kewangan yang lebih..
kan kan???

my DIN kate lagi,
memang boleh buat len kali,
tapi mane penting antara beronok-ronok kat medan atau
ade lesen???
kalau g beronok-ronok kat medan yang dapat hanye pengalaman kan..
memang penting gak pengalaman tu..
tapi lesen lagi penting kot..
tahun depan da praktikal..
lau ade lesen leh pegi praktikal ngan kete..
tak ke mudahkan diri tika gak tuh..
lau nak ke mane pon senang da nanti lau ada lesen..
kan...

so,
bila tika pk pk balik..
hemm..
redha je la..
walaupun jeles..
terpakse terima dengan hati yang terbuka..
mungkin xde rezeki untuk tika menjejakkan
kaki ke bumi INDONESIA lagi tahun..
insyAllah len kali..

amin..
mudah mudahan dapat g suatu hari nanti...
kepade clasmate yang pegi tuh,
jangan la lupe kami kat malaysia ni ye...
dapat tudung sehelai pon da ok..


p/s: TQ nurul sebab nak blikan adiah untuk tika n syira(syira suoh tulis gak..hihi)luv u nurul..muah3...janji xleh dimungkiri.....kami nak buah tangan dr indon juga tau...jangan beli kat malaysia..xkire xkire..hihi..

2 comments:

  1. hehehehe...jgan jelezzzzz nooo..hhehe..
    adiah pling koman lau dpt key chain medan jew..hehehehe

    ReplyDelete
  2. haa ko usmain..aku nak adiah plg mahal dr ko..stakat keychain baik aku g buat je..tulis medan ngan maker..pun boleh..
    hahahaha

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...