follower

Thursday, May 10, 2012

~setadiying~

as salam... 
enjoy cite tika k...........♥

sape tau tentang konsep ganjaran dan peneguhan sila angkat ibu jari kaki..
hihi..
hemm,,
time-time study week macam ni memang akan ingat sume ni.
ape ingat murid darjah 1-6 ja suka adiah-adiah ni?
saye bakal guru pon suka tau.
tapi bentuk adiah tu lain la sikit kan.
xde la nak gula-gula yang ade pic barbie ke angry bird ke.
hikhik..
masuk study week je, 
mesti keinginan nak tonton drama korea tu kuattttttt sangattt..
kerajinan nak tengok 1 full drama sekali gus tu sangatla tinggi.
time ni jugak la teringin nak main feveret game (sudoku).. 
siap beli sebuah buku baru lagi.
huhhh..
dan masa ni jugak idea nak menconteng blog ni datang.
hahaa.
sampai dok stady pon dok nampak new post new post.
haha..(ni paling tak bleh blah)..
 oleh hal yang demikian,, (yey ayat karangan siap..haha)
tika buat satu perjanjian dengan diri sendiri.
setiap kali abis satu bab yang tika study,
tika baru boleh buka laptop atau buka buku sudoku..

        

yeyyy..
nampaknya stakat ni berjalan lancar lagi.
yes.
ini yang diakatakan sebagai peneguhan dan ganjaran.
bila siap study, boleh buka lappy,
buka blog,
new post: tulis n puji diri sendiri..
haha.. kan tu da namanya peneguhan positif tu.
hihi
ape pon, da hampir 2 jam da tika buka lappy ni.
ok time untuk sambung stdy balik.

daaaaaaa...

p/s: sape yang malas study macam tika, sila tiru cara saya dengan peneguhan dan ganjaran sesedap ati korang.haha..

 

2 comments:

  1. org pun samala mcm akk... good luck study^^ :P

    ReplyDelete
  2. gud lack jugak untuk kamu dik...
    =))

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...