follower

Friday, May 11, 2012

~cintan-cintun..lalala~

as salam... 
enjoy cite tika k...........♥

emmmm... memandangkan sekarang ni tengah mengimbau zaman-zaman skul dulu,
so, tetibe tringat la kisah cintan cintun zaman belia remaja dulu-dulu.
hihi..
ok, 
nak kongsi cerita cintan-cintan dulu-dulu kat diari tika ni.
hahhh? buka pekung di dada?
haha.
pekung ape la pulak ni..
cerita ni rasanya macam lucu jek.
kenangan-kenangan pahit manis yang mematangkan hubungan dalam percintaan.
(ecece,,bermadah pujangga plak rasa..hihi)
macam gerl-gerl yang lain,
zaman sekarang ramai yang da berkapel masa sekolah kan.
tak tahan darjah tiga da ada yang kapel ni.
uishh,
memang maju anak-anak sekarang.
huhu.
bebalik pada cintan cintun tika,
tika start kapel umo 12.
haha
jah 6 tau tak (jah=darjah)..
cinta tu bermula masa tika lepas upsr.
after dapat result upsr tu, 
kami yang dapat 5A ni
dapat ganjaran daripada pihak mana tah.
tapi yang pasti gabung-gabung sekolah yang dekat-dekat.
sekolah tika dengan sebuah sekolah yang lebih kurang 20km jauh nya antara sekolah kami.
hemm,,
nak dijadikan cerita mulanya cintan cintun ni,
masa atas bas,
2 buah sekolah ni naik 1 bas.
masa tu biasa la,
xpernah jumpa budak lain,
selalunya jumpa muka sama ja dalam kelas.
lagi-lagi zaman sekolah dulu, 
kelas tika ada empat orang ja lelaki dalam kelas.
memang pupus habis..
haha
so bila jumpa budak baru tu, 
ape lagi.
ingat lagi name die.. 
xperlu la mention,hikhik..(gelak gedik)
mr.M la.tp tinggal panggil dia Amin jek.
hihi.
kitorang pon kawan la,,
masa tu kan mane ade lagi handphone.
nak berhubung guna fon umah je.
gila sungguh.
mak diamarah kapel-kapel ni.
ye la baru jah 6 kot..haha
memang xkasik la kol umah dia.
dia ja kol umah tika.
ada la kat 3 minggu kapel,
pastu lost contact.
haha.
da nak wat cam na susah nak berhubung kan.
takkan nak men balas-balas surat.(ape klasss..haha)
haha..
itu la cinta monyet yang pertama tika..
hahahaha..(gelak guling-guling)
 ok, 
after tu, 
tika dapat masuk smk kamil.
masa kat skolah ni,
ada la senior-senior usha,
tapi xsempat kapel sebab sat sangat dok sini.
tak sampai sebulan dapat pulak mrsm kuala krai.
bila da kat sini,
semangat belajar mula-mula masuk mrsm sangat tinggi.
tak de fikir soal kapel-kapel.
lagi pun memang tika xlayan la sume tu,
lebih banyak diam kot.
kottt je la..
hihi.
tapi masa ni aktif gak la sukan.
walopon masa tu badan memang agakkkkk berisi.
oh lupa, 
tika masa sekolah rendah dulu sangat gemuk.
dan pernah digelar ayam daginggg. tengok entry ni. (sigh sigh..malu n xnak ingat)
bila masuk mrsm, 
badan makin lama makin mengecil.
sampai sekarang,
badan makin lama makin mengecil.
cuma 2 3 bulan ni ja,
da mula nak mengembang balik da.(encik tunang bagi makan cukup la katakan)
haha.
dalam diam tak diam tu, 
masuk form 3, 
tika kapel dengan clasmate,
Mr.A. tape ramai panggil die Mr...
(tak nak boh nama depa.kang baca buat marah plak.hihi)
Mr.C ni popular dalam kalangan batch kami ni.
before ngan tika,
dia da kapel dengan dak klas sebelah.
comel orangnya,
halus mulus jek.
jauh la dengan tika ni,
berisi kan.
hemm.
tapi nak wat cam na,
masa tu da orang yang nak kapel,
dia plak femes, terima jela kan.
tapi xlame jugak,
dalam 3 4 bulan cam tu je,
dekat-dekat nak pmr tu, 
kami da jarang jumpa dan cakap.
katanya fokus pada pmr.
(puiihhht..haha..)
hemmm, tapi dia memang antara top student pon,
after pmr tu kami da xde pape da,
dan tika pon xpasti ape sebabnya,
masa mula-mula tu peh memang tika marah die.
ye la, 
xtau nape-nape tetibe clash.
haha.
lawak ingat balik,, ape pon sekarang tika hepi tengok dia hepi..=)
dia pon dapat mrsm bitara masa form 4 tuh.
so memang kami xjumpa sampai sekarang.
lepas pada tu, 
masa kat umah tunggu nak naik form 4 tu, 
tika mula guna handfon.
hemmm..
masa ni la gedik terlebey-lebey.
bila da ada fon ni kompem nak bersms kan.
tekan-tekan no dapat la kenal sum1 dari penang.
sabahan.
kami pon kapel la,
dia lagi tua dari tika.
banyak tahun beza antara kami.
entah macam mana la tika leh kapel ngan die ni.huhhh..
malas cite sal die ni.
banyak yang buruk daripada baik..
abaikan yang ni.
then,
masuk form 4, 
ada penambahan pelajar dari mrsm lain.
tak nak cakap la dari mrsm mana.
hihi.
so berputik la cinta monyet yang seterusnya.
kali ni dengan peljar dari mrsm lain tuh.
kami sekelas.
mula-mula,
saja gurau-gurau dari kawan-kawan dia.
las-las lekat.
tapi kejap jugak.
hihi.
tapi kan..jujur dia sangat cute.. 
Mr.R... u memang cute tau..hihi.
tak ingat lama mana kami rapat,
(xpasti kapel or x senanye)
tapi kami selalu jumpe n sembang.(date la kononnya)
hem lepas tu kami clash.
yeyy..clash lagi..hihi.
sekarang Mr.M pon blaja kat salah satu IPG kat Malaysia ni.
opsyen matematik kalau xsilap.
bangga ex bf bakal guru jugak..hihi..
lepas pada tu,
sorang lagi dak dari mrsm tuh pulak yang kapel ngan tika.
kali ni bukan sekelas.
tapi member sebelah kelas.
hihi.
memang yang ni sume orang tak percaya.
sebabnye,
dak laki ni pendiam,
dan masa form 4 tu, 
tika da agak gedik-gedik sikit.
so maybe sebab tu kot diorang xcaye yang tika leh suka kat orang macam tu,
nak kata Mr.M ni tak ensem, 
tak jugak
dia ensem jugak
bagi mata tika kot.
tapi jujur, motif utama kapel dengan die sebab muka dia ada iras-iras kapel yang mase form 3 tu,Mr.C...
stil xleh lupa dia..=)masa tu la..
hihi..
dengan Mr.M ni, 
tika agak serius.
kenapa?
sebab dia pon jenis yang sangat setia+romantik habis la.
dan yang paling bes,
dia da siap plan untuk masa depan.
hihi.
memang dia betol-betol nak kawen ngan tikaaaaaaaa..
hemm.
masa tu tika tak terfikir lagi suma tuh.
jauh dia punya fikiran rupanya.
dia da siap gitau femeli dia,
abis ja spm dia nak masuk mintak tika..
haissshhh.
risau.
memang bagus ade lelaki yang sayang kita macam ni.
tapi, 
masa tu tika tak leh terima,
kadang-kadang rasa macam over sangat.
dia xnak tika bercakap dengan lelaki lain.
tika faham, jeles kan.
tapi..
ahhh.tah tak tau nak cakap macam.
kadang-kadang rasa sangat psiko.
hanya kawan-kawan yang dekat saja tahu perasaan masa tu.
sebab tu, tika minta putus.
pehhh..lagi truk jadinya,
dia xleh study,
ari kami clash tuh,
abis berdarah-darah tangan die.
kepala bengkak.
dia hentuk kepala n tangan kat dinding.
masa tu tika mula risau.
minta kawan nasihat dia.
after tu,
mak ayah dia datang sekolah,
minta jumpa cikgu homeroom(tutor).
gitau dia da terok.
cikgu homeroom dia cari tikaa..
haaaaaaa..apekah???
memang stress masa tu.
tapi tika wat tak layan.
lepas pada tu alhamdulillah.
semua kembali macam biasa.
awal tahun form 4..
kawan satu batch kenalkan pak sdara dia kat tika. Mr.D..
perkenalan mula di public fon..boleh tengok sini. 
hemm,, dengan dia ni, tika rasa,
tika yang lebey-lebey
tika yang ajak dia kapel dulu,
dan die taknak.
alasan die,
tika belajar lagi..
huhh.(frust nungging=kecewa sangat)
tapi, las-las, 
dok contact dalam 3 4 bulan,
kami kapel.
yes.
pandai jugak tika ngorat dia.
haha.
dan ini lah cinta terakhir tika..
tika yang sebenarnya mungkin.
tika kapel masa tahun 2007.sekarang da 2012.
kira sendiri berapa tahun kami da kenal.
2010 kami tunang.
dan bakal menamatkan zaman bujang kami beberapa bulan saja lagi..
oh..ini la yang dikatakan cinta sebenar.haha
cer kire berapa banyak Mr yang tika kapel before dengan Mr.D aka MR. Right tika?
hihi.
banyak kan,,
hihi.
biasa la,
budak-budak gedik memang kapel banyak time sekolah.
haha..

ok da,
lebih da 2 jam mengadap lappy.
sambung study blik yokkkk..
byee..

notakaki: maaf pada ex-ex tika lau korang baca, sekadar mengimbau kenangan pahit manis dengan korang dulu-dulu. dan maaf ye kalau ada yang buat kalian sakit ati sepanjang kita kapel tuh..hihi..
untuk korang, tika da maafkan korang sume..hihi..=)

saje letak pic ni.. wahai ex-ex ku sekalian, ini tika korang sekarang..haha.. lagi gedik kah??haha
 dan untuk Mr.Right.. i'm yourssssss...hihi
 

6 comments:

  1. akk nak gelak ble x?? [dah gelak pun.. sakit perut..] hehehehehehhe tapi sweet la ingat balik cite2 mase skola dulu2.. hahahaha btw.. ader juga akk "kwn" ngan sabahan ye.. heheheh

    ReplyDelete
  2. hihi..gelak la.
    akak pon gelak guling2 masa menaip ni.hihi.
    eh xla dear, tunang akak kelantanese,.
    yang sabahan tu ex akak dulu2 tu..bace balik betol2.hihi.. tgk kat entry 28.11.2010. yang ms akak tunang..=)

    ReplyDelete
  3. "kwn" yg org mksdkan 2 ex akk la^^

    ReplyDelete
  4. eh..haha.akak ingat kahwin..hihi.
    silap la ni..hem,,ye kawan ngan sabahan..lame jugak berkwan dengan dia...teringin nak ke sana la..leh jumpa wynda..hihi

    ReplyDelete
  5. hehehe... dialu2kan datang kak^^ kot2 akk nak honeymoon kat sini^^ :)

    ReplyDelete
  6. haha...blom terfikir pulak nak honeymoon bagai..=)

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...