follower

Sunday, June 17, 2012

1st checklist

as salam... 
enjoy cite tika k...........♥


bila da masuk sem baru ni,
kompem-kompem tika da tak dapat nak prepare lebih-lebih da untuk wedding.
sem ni lagi busy la.
praktikal 2 bulan.
dalam masa praktikal tu la tika akan akad nikah n sanding.
praktikal sebulan, 
balik cuti raya,
kawen,
then sambung lagi praktikal sebulan.
memang busy.
sape-sape guru pelatih tu tau la busy nya macam mana.
kengkadang tak tido malam,
semata-mata nak siapkan lesson plan dan bahan bantu mengajar.
tapi nak wat cam ne.
tika yang pilih nak kawen awal kan.
redha.
ayat macam pasrah gile.
hihi..
jadi memang tak sempat la nak fikir tentang kawen lagi masa ni kan.
nasib baik masa balik cuti ari tu tika da pecut 100m 
siapkan banyak perkara.
ok, 
sekarang masa nya buat checklist.
tengok ape lagi yang tak setel.
yang kaler merah tu pending la tuh..huhu..
  1. save the date
    • nikah           = 23.08.2011
    • resepsi         = 24.08.2011
    • bertandang   = 25.8.2011
  2. prosedur nikah
    • kursus pra perkahwinan
    • borang nikah
    • test hiv
    • sijil nikah
    • tok imam/saksi
    • kad nikah (lepas kawen)
  3. venue
    • nikah            = masjid tualang rendah lama
    • resepsi          = rumah kg tualang rendah lama, slising
    • bertandang   = rumah bukit marak (dpn umah datok anuar musa..perlu mention ke?huhu)
  4. theme/concept
    • nikah            = putih + baby blue
    • resepsi          = purple + blue turqoise/baby blue
    • bertandang   = purple + green apple
  5. catering/canopy
    • nikah            = sendiri
    • resepsi          = sendiri
    • bertandang   = n touch bridal
  6. wedding planner : N touch bridal
    • nikah     
      • baju nikah LP = putih + baby blue
      • make up          = sepupu/member 
      • veil,crown,dll = N touch bridal
      • tudung
      • bantal akad nikah
      • handbouquet       
    • resepsi          
      • baju sanding LP = turqoise
      • make up             = N touch bridal
      • veil,crown,dll    = N touch bridal
      • tudung
      • pelamin             = N touch bridal
      • handbouquet
    • bertandang   
      • baju LP              = N touch bridal
      • make up            = N touch bridal
      • veil,crown,dll    = N touch bridal
      • tudung
      • handbouquet
  7. photographer : Jari Foto & ?
    • prewedding = pantai senai, tawang, kb. (tema cowboy) jari foto
    • akad nikah  = jari foto
    • resepsi        = jari foto
    • bertandang = ?
    • outdoor      = jari foto
  8. kad kahwin
    • 2 belah pihak = 1000pcs: kak linda
    • banting          = 2pcs: kak linda
    • banner           = 1pcs: kak linda
  9. hantaran
    • hiasan dan bekas (tinggal nak letak barang jek)
    • barang hantaran
  10. ukiran inai               = DIY sendiri
  11. doorgift
    • rombongan pihak lelaki
    • kawan rapat dan sdara mara
    • tetamu lain
  12. cake
    • hantaran
    • sesi potong cake
  13. guest
    • rombongan pihak lelaki         = 50-1ratus
    • kawan rapat dan sdara mara  = 2-3ratus
    • tetamu lain                             = 6-7ratus
  14. wedding prop
    • bunga telur pelamin
    • bunga manggar
    • arrow signage DIY (dalam proses)
    • guestbook DIY (dalam proses)
    • guestbook table
p/s:dah siap-siap taip ni baru prasan banyak lagi yang tak setel.
rasa-rasa yang tak setel tu semua yang kecil-kecil je kan.
boleh setel kot.
insyaAllah.
 permudahkan segala urusan ku Ya Allah..
 
 

4 comments:

  1. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah..... :):)

    ReplyDelete
  2. waaaahhh kenape?
    hihi...ni je yang sempat buat dik dlm ms 3 minggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak juga benda mau disettle.. dulu mase kecik2... seronok je tengok mak cik- mak cik kawen.. lagi suke bile jadi flower girl... tapi dah besau ni... baru tau.. hehehhe :)

      Delete
  3. baru tau pening kepala kan..hihi.
    nati awak nak kawen pastikan da cukup bajet baru fikir, lau tak pengsannn...haha

    ReplyDelete

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...