follower

Monday, June 18, 2012

DIY bantal hantaran

as salam and welcome..♥

ok ini entry peram jugak.
entry sebenarnya tika da taip beberapa kali,
tapi blog tika wat hal ari tu,
xdapat nak publish.
so terpaksa naip balik,

tika just nak kongsi DIY yang tika buat masa cuti skolah ari tu.
DIY bantal hantaran.
tapi tika tak tau la nak panggil bantal hantran ke ape ni.
sebab bukan bantal.
mula tu ingat nak buat bantal,
at last,
buat pakai span.
ok let's proceed.

bahan yang diperlukan:
  1. span polistrin (saiz/bentuk yang korang suka,tika guna square)
  2. kain seting (ikot kaler yang korang suka, tika guna hitam)
  3. renda2 + manik2 (ikot kaler dan pattern korang suka)
  4. hot glue gun + gun
langkah-langkahnya pulak :
1. ukur dan gunting kain seting ikot saiz span polistrin.

2.lekatkan kain seting pada polistrin dengan hot glue

3.lekatkan  renda2 + manik2 pada kain seting tadi.

4.kemaskan.(gunting-gunting benang yang berurai,dll)
5.siap.

simple je kan.
memang pon.
tu tika cakap tika tak pasti ni bantal ke tak.
haha.
ape pon untuk yang nak save bajet memang sangat boleh la.
try la.
tika da try gubah-gubah dengan mangkuk+bunga hiasan+pearl,
cantik gak,
nanti tika update balik ye..

p/s: rasa-rasa ada problem dgn fail gambar yang tika transfer guna fon abang tika,
letak pic je xboleh publish entry.
sory xleh nak masukkan pic.
stres rase.=(

 

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...