follower

Thursday, June 21, 2012

adaptasi filem..kami bakal jadi artis.!

as salam and welcome..♥

pagi-pagi tadi tika ade cite sal ari ni kelas full dan letih kan.
memang pon letih.
balik kelas tadi terus tertido.
tapi walopon letih,
bes.
tah la nape.
bila da sem 6 ni,
dok lam kelas,
rasa bes jek.
macam kat kelas tu rasa santai.
hati tak rasa stress.
nak terima ilmu pon macam bes jek.
harap sampai ke penghujung sem lah,
amin.
bukan itu yang nak difokuskan.
tika nak cite projek yang kami dapat untuk Persatuan bahasa Melayu,
kami kena create satu projek kebahasaan.
mula-mula tu,
kami rancang nak buat pertandingan drama muzikal.
tapi,
kami da beberapa kali buat ,
dan rasa macam benda ni biasa jek.
da memang adat budak kelas tika yang hyper aktif ni kan.
jenis kami yang tak nak buat bende yang biasa dan sama.
bukan tak leh buat,
tapi nanti maybe,
lepas buat,kami akan rasa tak puas hati.
so,
kami terfikir satu idea yang sangat bes,
tak pernah tika fikir sebelum ni.
zero yang mencetuskan idea ni sebenarnya.
kami akan buat satu projek untuk hasilkan satu drama/filem pendek. (hahaha,,filem kununnn,,)
 dan tayangkan pada student kat ipti ni.
cadangannya,
kami akan adaptasi novel/cerpen karya pensyarah kami juga,
yang juga penasihat persatuan.
dan juga seorang penulis yang dikenali di johor ini.
Puan Maskiah Masrom,
novel popular nya ialah Nyanyi Sunyi.
novel yang bakal kami adaptasikan menjadi satu drama/filem pendek ni adalah novel terbaru yang belum dipasarkan pon lagi.
insyAllah,
kalau betul-betul jadi,
tika akan kongsikan ceritanya di sini.
memandangkan tika dah dilantik sebagai salah seorang penulis skrip nya,
so,
tika sesangatla teruja ok.
macam teater dan drama yang kami pentaskan sebelum ni,
kami janji akan buat yang terbaik untuk projek kali ini.
bukan janji tapi pasti!
haha

mood:epi sebab impian kecik-kecik nak jadi artis bakal tercapai.
wakaka..impian jadi model tercapai dah.masa prewedding photoshoot.
haha,
 

No comments:

Post a Comment

my ♥,,,

Search This Blog

Loading...